گروه های خبری
گزارش تصویری
در آستانه فرارسیدن هفته صرفه جویی در مصرف آب
به گزارش روابط عمومی : مدیر عامل شرکت آبفای استان یزد در این نشست خبری با اشاره به این که استان یزد یک استان گرم و خشک است و خشکسالیهای سالهای اخیر یزد هم مزید بر علت در مشکلات آب این استان شده، اظهار داشت: هفته اول تیرماه به عنوان هفته صرفهجویی در مصرف آب عنوان شده است .
علی اسلامی با اشاره به این که هر روز از این هفته به یک نامی نامگذاری شده و در ارتباط با این نام، یک موضوعاتی مطرح شده، بیان کرد: نخستین روز صرفهجویی در مصرف آب که اول تیرماه است، بحث نقش محوری آب در اقتصاد، تولید و اشتغال مطرح شده است .
اسلامی افزود: اهمیت مشارکت همگانی در مدیریت بهینه مصرف آّب، ضرورت ارتقای دانش و بینش عمومی در ارتباط با آب و حمایت از بخش خصوصی و تولید کنندگان داخلی در اجرای طرحهای آب ، موضوعات و برنامههایی است که در این روز مد نظر قرار گرفته است .
وی خاطرنشان کرد: "آب، آموزههای دینی و ارتقای دینی"، "آب خانواده مدیریت تقاضا و مصرف"، "آب و توسعه پایدار به عنوان حفظ محیط زیست و سلامت همگانی"، "آب بازچرخوانی"، "آب، رسانه، مدیریت مصرف"، "آب و حقوق شهروندی" عناوین دیگر روزهای این هفته است .
وی با اشاره به این که آب در همه ی دنیا اهمیت دارد و ریشه ی خلقت همه ی عالم است افزود : در کشور ما وضعیت آب خاص است و در استان یزد دارای اهمیت مضاعف است که در این راستا جایگاه رسانه های عمومی می تواند در راستای آگاهی مردم بسیار مهم و اثرگذار باشد .
مدیرعامل آبفا ، استان یزد را به لحاظ میزان بارندگی آخرین نقطه کشور دانست و ادامه داد : کشور ایران در جهان جز کشورهای کم باران است به گونهای که میانگین بارندگی در دنیا 755 میلی متر بوده ولی در ایران این میزان در کشور ما حدود 220 میلی متر بوده و در استان یزد این میزان حدود 65 میلی متر است .
اسلامی با بیان اینکه در استان یزد در 15 سال گذشته به غیر از یک یا دو سال، همیشه حدود 70 تا 80 درصد بارندگی نرمال استان را بیشتر نداشتیم، افزود: این موضوع اهمیت مدیریت مصرف آب و ضرورت حفظ و بازچرخوانی آب در استان یزد نسبت به دیگر استانهای کشور را نشان میدهد.
این مسئول ادامه داد: شرکت آبفا ، آب منطقه ای و آبفای روستایی سه سازمانی هستند که وظیفه آبرسانی به شهروندان را بر عهده دارند که خوشبختانه به دلیل هماهنگی خاص و کاملی که بین ما وجود دارد در موضوع تامین آب شرب کمترین چالش را داشته ایم .
وی از عدم قطعی آب به غیر از مواردی بسیار معدود و جزئی در یزد خبر داد و گفت: سعی کردیم که آب را با کیفیت مناسب و مطلوب در نقاط مختلف یزد توزیع کنیم و این موضوع سبب شده که خوشبختانه مردم عزیز ما با مشکلی مواجه نباشند.
اسلامی خاطرنشان کرد: مردم استان یزد به ویژه شهروندان یزدی در مصرف آب صرفهجویی دارند و در ماههایی که گرمای بالایی نداریم، مصرف آب در یزد بسیار متعادل است.
وی افزود : در طول فصل گرم حدود 50 میلیون متر مکعب مصرف آب داریم که حدود 20 میلیون متر مکعب از این میزان، مربوط به مصرف کولرهای آبی است که یکی از معضلات استان به حساب می آید و هیچ گریزی از آن وجود ندارد و مردم نمی توانند در دمای بالای یزد از وسیله سرمایشی استفاده نکنند .
وی با تاکید بر این که در ماه هایی از سال که آب و هوای استان مناسب است مصرف آب در استان بسیار متعادل است و سرانه مصرف یزد در کل سال حدود 154 لیتر است که در کل کشور یک عدد مناسب به حساب میآید، عنوان کرد: عدد هدر رفت آب در استان یزد هم حدود 17 و نیم درصد از مجموع آب استحصالی است که نسبت به میانگین کشوری که عدد 28 است، عدد بسیار خوبی به حساب میآید.
اسلامی افزود: البته تلاش ما این است که با اصلاح شبکه و اقداماتی که در این زمینه لازم است، این عدد را تا یکی دو سال آینده به زیر 15 برسانیم که این عدد یک نرم خوب در سطح کشورهای پیشرفته است .
مدیرعامل آب و فاضلاب استان یزد در ارتباط با منابع آبی استان یزد خاطرنشان کرد: در سال 87 ما سه هزار و 166 لیتر در ثانیه از منابع آب شیرین استفاده میکردیم که متاسفانه در سال گذشته این عدد به دو هزار و 631 لیتر کاهش یافته و این موضوع زنگ خطری برای منابع آب شیرین استان به حساب میآید که در حوزه شرب استفاده میشود.
وی ادامه داد : در بحث حفظ منابع آب دو اقدام اساسی در استان یزد انجام شده که یکی بحث استفاده از بخش خصوصی در توسعه تاسیسات فاضلاب بوده که به این وسیله توانستیم هم از فاضلابی که میتوانست منابع آبی زیر زمینی را به شدت با مشکل مواجه کند جلوگیری کنیم و هم از پساب حاصله آن در بخش صنعت و کشاورزی استان یزد استفاده کنیم.
وی اضافه کرد : به عنوان مثال در اردکان تاسیسات و شبکه فاضلاب طی چهار سال به اتمام رسید و در ماه های آینده شاهد افتتاح این مجموعه به عنوان اولین پروژه ی شاخص به روش بیع متقابل در کشور خواهیم بود .
وی ادامه داد : این روش در شهر های مهریز و بافق اجرا شده و اخیراً در میبد با سرمایه گذاری بخش خصوصی به مبلغ 200 میلیارد تومان این پروژه با سرعت هر چه تمام تر در حال اجرا می باشد .
وی خاطرنشان کرد: در شهر یزد نیز مقدمات کار فراهم شده است و پیش بینی می شود حدود 800 میلیارد تومان در اجرای تاسیسات فاضلاب شهر یزد (اعم از شبکه و تصفیه خانه ) توسط بخش خصوصی سرمایه گذاری شود و در مجموع تا به الان نزدیک به 800 میلیارد تومان در حوزه فاضلاب شهری استان یزد سرمایهگذاری شده و در صورتی که میزان سرمایهگذاری شهر یزد که تا چند ماه آینده انجام میشود را اضافه کنیم، این میزان به حدود یک هزار و 600 میلیارد تومان میرسد .
مدیر عامل آبفا اقدام اساسی دیگر را استفاده از دستگاه های آب شرین کن در شهرهایی که منابع آب شیرین محدود دارند عنوان کرد و گفت : در شهر بافق با استفاده از روش BOO حدود 100 لیتر آب که از منابع آب شور برخوردار است ، شیرین کنیم و به عنوان یک ظرفیت در اختیار شهروندان قرار دهیم.
اسلامی بیان کرد: خوشبختانه در سال 95 یکی از اقداماتی که در چارچوب قانون انجام شد بحث تبصره سه به عنوان ماده قانونی توسط شورای شهر مصوب و عددی به نرخ آب اضافه شد که این مبلغ به طور کامل در اصلاح شبکه و توسعه مخازن و شبکه های اصلی هزینه می شود .
وی در پایان تاکید کرد: نکته مهمی که در ارتباط با بحث آب باید به آن توجه داشته باشیم این است که اقدامات تنها به این هفته مدیریت مصرف آب خلاصه نشود و با توجه به حساسیتی که در زمینه مدیریت مصرف آب در یزد وجود دارد، در طول سال نسبت به آن حساسیت داشته باشیم.